fapte bune

Fapte bune:

   ajuta bolnavii   ajutor umanitar   ajuta copiii   ajuta saracii   ajuta animalele   ajuta   ajutor gratuit   donatii   ajuta copii   doneaza
Fapta buna trimisa de un utilizator www.ofaptabuna.ro:
ofer camera, masa si o suma moderata de bani unei fete tinere nevoioase, eventual fara casa contra ajutorului in casa si gradina. Studiile nu sunt importante. Sunt o femeie tanara insarcinata si sotul este mai mult plecat decat acasa – 1luna e plecat si 1 saptamana acasa – asa ca am nevoie de cineva sa fie tot timpul in preajma. Daca ne... citeste tot

Doneaza 2% din impozitul pe venit!

In fiecare an platesti impozit la stat pentru venitul firmei tale! Ai posibilitatea insa sa alegi unde merg 2% din acesti bani. Nu lasa ca aceasta putere de a alege sa-ti fie neglijata! Documenteaza-te, alege pe cine vrei sa ajuti, si implineste-ti dreptul! Orice suma, oricat de mica, poate ajuta pe cineva. Sunt bolnavi care au nevoie de acesti bani pentru operatii in strainatate, sunt spitale care au nevoie de ei pentru a-si ajuta pacientii, sunt asociatii de protectia animalelor care trebuie sa ofere conditii normale de viata animalelor pe care le adapostesc, sunt asociatii non profit care lupta pentru un mediu nepoluat!

Nu-i lasa sa lupte singuri! Ai dreptul sa-i ajuti oferindu-le o suma cat de mica: 2% din impozitul tau pe venit. Documenteaza-te! Trimite acesti bani cuiva care sa aiba nevoie de ei!

Conform art. 57 (4) (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozit pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii.
In categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.

2% se aplica la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din castigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.

Aceasta donatie nu costa nimic contribuabilul! Doar un formular de completat si depus la Fisc pana la data de 15 mai 2010. Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.

Tags:  ajutor umanitar   ajutor gratuit

1 comentarii

nume noi - 04.03.2011
BUNA ZIUA,daca doriti sa intindeti o mina de ajutor copiilor orfani,copiilor din familii vulnerabile,copiilor talentati din familii sarace - va rugam sa ne donati noua cei 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT.OFERA UN ZAMBET UNUI COPIL!!Asociatia "Nume Noi".Asteptam sa ne contactati la adresa de mail numenoi@ymail.com

Cine ajuta?

Contact   Linkuri
Made by: